5 dal, amit érdemes meghallgatni az Isolation Budapest előtt

Október 19-én immáron harmadik alkalommal tér vissza a Liszt Ünnep és az Akvárium közös könnyűzenei minifesztiválja, az Isolation Budapest, amely idén is a színtér legkurrensebb előadóit és formációit hívta meg az angol dalszerző-szcénából jól ismert Jake Buggtól az afrobeatben utazó Seun Kutin és zenekarán át az egykor David Bowie-t is a rajongói közt tudó Clap Your Hands Say Yeah-ig vagy épp az énekes Elias B. Ronnenfelt és a dobos Gabriel Ferrandini igazi kuriózumnak számító közös produkciójáig.
Mutatunk öt olyan dalt, amit mindenképp érdemes lesz élőben is meghallgatni! 

456331012_993904319444033_5669198037533278545_n.jpg

Geordie Greep: Holy, Holy

A Black Midi feloszlása után egy héttel bejelentett szólókarrier hallatán nehéz volt elképzelni, milyen zenével érkezik majd Geordie Greep, de a Holy, Holy a legjobb dolog, ami történhetett, és egyben azt is előrevetíti, hogy az októberben megjelenő The New Sound szinte biztosan ott lesz az év végi toplistákon. A lemezt Brazíliában és Angliában vették fel, a Holy, Holy pedig a Black Midi-ízeken túl kapott egy nagy adag popos és dél-amerikai hatást, ez a mix pedig magáért beszél, egészen abszurd történetmeséléssel egy night clubból. A bravúrosan beemelt latin részek – amelyeket ott helyben összeverbuvált brazil zenészekkel rögzítettek, akik nem ismerték Geordie Greep korábbi munkásságát – nagyot dobnak a Holy, Holy hangulatán. Szerencsések vagyunk, hogy a lemezt az elsők között hallhatjuk majd élőben: az Isolation Budapest lesz Geordie Greep harminc helyszínből álló európai és amerikai turnéjának második állomása.

Elysian Fields: Tides of the Moon

Amikor ez a szám elkezdődik, még mindenki súg valamit a mellette álló fülébe, aztán megszólal Jennifer Charles, és csend lesz. A kultikus New York-i dream pop, rock noir zenekar nem véletlenül tudta soraiban Jeff Buckley, Bon Iver vagy St. Vincent zenésztársait. A Tides of the Moon meghallgatása után egyértelművé válik, miért szeretnek együtt dolgozni Jennifer Charles és Oren Bloedow duójával New York legizgalmasabb zenészei.

Clap Your Hands Say Yeah: The Skin of My Yellow Country Teeth

Lassan húsz éve jelent meg ez a mestermű, amelynek köszönhetően David Bowie és David Byrne is Clap Your Hands Say Yeah-rajongóvá vált. A The Skin of My Yellow Country Teeth jól öregedett, a mai napig gyakran szűrődik ki kocsmákból, maxra tekert hangerőn. Bár lemezeiken elvétve, leginkább bónuszszámként szerepeltek zongorás dalok, kevesen tudják, hogy a Clap Your Hands Say Yeah mögött álló Alec Ounsworth legtöbb dalát zongorán szerzi, így az Isolation Budapesten kifejezetten érdekes élmény lesz ebben a formában, szólóban meghallgatni a Clap Your Hands Say Yeah-számokat.

Lord Apex: Sunny Daze

Lord Apex ködös, füsttel teli világa az egyik legjobb dolog, ami a 2020-as évek angol hiphopkultúrájában történhetett. Sunny Daze = két perc hátradőlés, feltöltődés a napban.

Seun Kuti & Egypt 80: Dey feat. Damian Marley

Egy tökéletes afrobeat sláger Seun Kuti és az Egypt 80 októberben megjelenő új lemezéről, ráadásul Damian Marley-val közös feat. A két legendás szabadságharcos fiai viszik tovább a zászlót, ráadásul Fela Kuti zenekarával, az Egypt 80-vel karöltve. A lemez producere Lenny Kravitz volt, az Isolation Budapest pedig a lemezbemutató turné első állomásai között szerepel majd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztunnep.blog.hu/api/trackback/id/tr1518497958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

LISZT ÜNNEP NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a 2024. október 9. és 22. között a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon.

süti beállítások módosítása