Tíz dal, amit érdemes meghallgatni az Isolation Budapest előtt

Október 14-én újra az Akvárium Klub lesz a legfrissebb könnyűzenei előadók és a legaktuálisabb zenekarok lelőhelye, hiszen a tavalyi sikeres bemutatkozás után második alkalommal várja a soul, a jazz, a punk, a lo-fi hiphop, a színház, a japán kultúra és a csontig hatoló klubhimnuszok rajongóit az Isolation Budapest. Most mutatunk tíz dalt, amelyekkel rá tudsz hangolódni az Isolationre! 

ibp_23_overall_fb_event.png

 

Cosmo Pyke: Great Dane (2017)

A Great Dane tökéletes lenyomata a 2017 körüli évek londoni undergroundjának, mégis eggyel könnyedebb, mint a korszakra – az élen King Krule-lal, Yellow Days-zel – nagyon jellemző jazzinspirálta, punk, lo-fi hiphop stílusú számok.

Nick Hakim: Green Twins (2017)

2017-ben jelent meg az amerikai dalszerző, Nick Hakim első lemeze, a Green Twins, rajta a címadó dallal, amely klasszikusabb módon, inkább a soul felől közelíti meg a dalszerzést, viszont egészen új felfogásban, a korszakra szintén jellemző nyers pszichedéliával ötvözte azt.

Danz CM: Fuzz (2016) 

Danz CM sci-fivel átitatott zenei és vizuális koncepciója, illetve a projekt mögött álló Danielle „Danz” Johnson élénk fantáziája, fantasyszerű történetei 2016-ban egy tökéletes slágerben keltek életre.

Wu-Lu: Times (2022)

A felemelkedő punk-rap szcéna vezetőjévé váló Wu-Lu klausztrofób világát a grunge gitárhangok, a drum’n’bass és lo-fi hiphop beatek furcsa egyvelege határozza meg. Ennek hatása a Times című számban teljesedik ki leginkább, amelyet egy közeli barátjával, napjaink egyik legtehetségesebb dobosával, a black-midiből ismert Morgan Simpsonnal rögzített.

COUCOU CHLOE: DRIFT (2023)

COUCOU CHLOE titokzatos, nyugtalanító, jövőből érkező hangzásvilága semmihez sem hasonlítható. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a júliusban megjelent single, a DRIFT, amely az első dal a szeptemberben érkező FEVER DREAM című lemezről.

Panchiko: D>E>A>T>H>M>E>T>A>L (2000)

Bár a 2000-ben megjelent album létezéséről nagyjából 20 éven keresztül nem tudott a világ, hangzásban 10-15 évvel megelőzte a korát. A 2010-es évek közepén csúcson lévő lo-fi, shoegaze, hálószobapop rajongói számára különösen izgalmas lehet az azonos című lemez nyitódala.

Chubby and the Gang: Chubby and the Gang Rule OK? (2020)

A londoni hardcore szcéna meghatározó alakjai összeálltak punkot játszani, a végeredményt pedig Lemmy is elirigyelné a korai Motörhead-életműbe. A Speed Kills 13 száma mindössze 28 percet tesz ki, a kétperces (amiből fél perc intró), Chubby and the Gang Rule OK című szám tökéletes esszenciája a zenekar munkásságának.

Pedro Alves Sousa: Má Estrela (2022)

Pedro Alves Sousa szaxofonos a portugál újhullámos jazzszcéna legkiemelkedőbb alakja, aki 2022-ben megjelent Má Estrela projektjében a sötét elektronikát, a tribal hangulatokat, a pszichedéliát és a jazzt ötvözve hátborzongató atmoszférát teremt.

The Chet Baker Special by The Night Of The Vampire: Almost Blue (2022)

Nóvé Soma munkássága és folyamatos fejlődésre, megújulásra való képessége lenyűgöző irányokat vett az elmúlt 10 évben. Ennek köszönhetően tavaly megjelent lemezén ismét egy egészen új oldalát ismerhettük meg, ahol a trip-hop irányából közelíti meg a jazzt, és szinte egy teljes lemezen keresztül teret enged annak, hogy kifejezetten magas regiszterben énekeljen.

Pom Poko: Like a Lady (2021)

2021 elején nem volt könnyű mosolyt csalni az emberek arcára, de a képzett jazz-zenészekből álló Pom Pokónak sikerült. Az általuk játszott, semmihez sem hasonlítható popzenét inkább a math rock, a posztpunk és a nyugat-afrikai zenei stílusok irányából közelítik meg. Ez a zenekar csodákra képes, Ragnhild Fangel pedig napjaink egyik legkarizmatikusabb énekese. 

És akinek ennyi nem lenne elég, az október 14-én személyesen is belehallgathat az előadókba, de jó szívvel ajánlunk egy alternatív tízes listát is:

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztunnep.blog.hu/api/trackback/id/tr1618222799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

LISZT ÜNNEP NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Zenetörténeti jelentőségű bemutatók, legendás együttesek, kortárs produkciók idézik meg Liszt szellemiségét 2023. október 11. és 22. között a harmadik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon.

süti beállítások módosítása