Mi lenne, ha… – Wolf Péter mesél

Wolf Péter és Fábri Péter csavart egyet Schubert lassan kétszáz éve komponált dalciklusán, a Téli utazáson (Winterreise), és megírta a Sommerreisét, vagyis a Nyári utazást. Művük középpontjában a Wolf Kati által megformált nő áll, aki téli alakmásával ellentétben nem elmenekül, hanem éppen megérkezik valahová.

230120_wolfpeter_1200x628_alap.jpg

A Kultúra.hu újságírója, Seres Gerda tavaly augusztusban Mi lenne, ha… című podcastjában beszélgetett a zeneszerzővel arról, mi lett volna, ha nem a zene lenne az élete, mely filmekhez írt volna szívesen zenét, kik a kedvenc filmzeneszerzői, miért kötődik a spagettiwesternhez és miért nem szereti a horrorfilmeket. De szó esett arról is, mit gondol lánya zenei karrierjéről és a mai popzenéről, lehet-e szerinte komolyzenében slágert írni, vagy mit jelent neki a gyerekkor.  

A beszélgetés teljes egészében meghallgatható a Kultúra.hu Spotify-csatornáján.

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztunnep.blog.hu/api/trackback/id/tr1718233749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

LISZT ÜNNEP NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Zenetörténeti jelentőségű bemutatók, legendás együttesek, kortárs produkciók idézik meg Liszt szellemiségét 2023. október 11. és 22. között a harmadik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon.

süti beállítások módosítása