Álló ováció köszöntötte Patti Smith-t Londonban

Alig 24 órával a bejelentés után már csak egy maroknyi jegy volt elérhető Patti Smith koncertjére, a nap végére pedig azt is elkapkodták a rajongók. 23 évvel első magyarországi koncertje után október 13-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, gyermekeivel egy színpadon lesz újra látható a könnyűzene-történelem legendás ikonja.  

 

Patti Smith-t álló vastaps köszöntötte október 4-i  londoni koncertjén a  Royal Albert Hall-ban
(Credit: Joseph Okpako/WireImage)

 

„Patti Smith a világ legnagyobb élő rocksztárja” - fogalmaz Leonie Cooper, az NME zenekritikusa a punk keresztanyjának londoni koncertje után.  Az este egyébként nemcsak tőle, de a Telegraph vezető rockzenei újságírójától, Neil McCormicktól is tökéletes, 5 csillagos értékelést, míg a Times 4/5 csillagot adott a  Royal Albert Hall-beli koncertre.  A 17 dalos setlisttel nemrég elhunyt zenészkollégáiról is megemlékezett: a Redondo Beach az augusztus végén elhunyt jamaikai zenész és producer, Lee „Scratch” Perry, míg az I’m Free a Rolling Stones legendás dobosa, Charlie Watts emlékére hangzott el. Hallgassunk is bele, milyen dalok csendültek fel még! 

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztunnep.blog.hu/api/trackback/id/tr2016717402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

LISZT ÜNNEP NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Zenetörténeti jelentőségű bemutatók, legendás együttesek, kortárs produkciók idézik meg Liszt szellemiségét 2023. október 11. és 22. között a harmadik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon.

süti beállítások módosítása