Hallgass bele az őszbe!

Az ősz talán legjobban várt fesztiválján, a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon, a művészet számtalan ága képviselteti magát, de ami a zenei kínálat kaleidoszkópszerű sokszínűségét illeti, amellett nem érdemes szó nélkül elmenni. Az állítás igazolására, anélkül hogy alaposabban górcső alá vennénk a teljes programot, most felvillantunk pár nevet a legizgalmasabbak közül. 

liszt_unnep_bloghu_lejatszasi_lista_1200x800_klasszikus_zene_kek.jpg  

Ismét Budapestre látogat a világ alighanem legismertebb tenorja, Plácido Domingo, hogy zarzuelaestjével a hazai közönség köreiben is híveket toborozzon ennek a különleges spanyol színpadi hagyománynak. Jön az izlandi csodazongorista, Víkingur Ólafsson, a klasszikusokat virtuozitásukkal és szellemességükkel újragondoló Janoska Ensemble, de hallhatjuk a hazai szcéna egyik legtehetségesebb zongoristáját, Oláh Kálmánt is. A könnyűzenei kuriózumok megszállottjai is kapkodhatják majd a fejüket: énekesnőjük meghökkentő extremitásával érkezik az Akvárium Klubba az ausztrál Hiatus Kaiyote, de ugyanitt akár egy egész napon át válogathatunk majd az Isolation Budapest keretében bemutatkozó legkülönbözőbb nemzetközi együttesek koncertjeiből. Aki pedig a jazz világában időzne kicsit, annak jó szívvel ajánljuk az amerikai szaxofonművész, Ravi Coltrane feledhetetlennek ígérkező müpás koncertjét. A fellépők sora közel sem teljes, de határozott szándékunk, hogy az említett nevekkel és a lenti zenei válogatással felkészítsünk benneteket az októberben várható műfajorgiára. Válogassatok kedvetekre!   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztunnep.blog.hu/api/trackback/id/tr1317881375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

LISZT ÜNNEP NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Zenetörténeti jelentőségű bemutatók, legendás együttesek, kortárs produkciók idézik meg Liszt szellemiségét 2023. október 11. és 22. között a harmadik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon.

süti beállítások módosítása