Liszt Ünnep - Találkozások
Fassang László és Szokolay Dongó Balázs

liszt_unnep_2021_banner_1200x800px_kultura_hu_fassang_szokolay_image.jpg

A Liszt Ünnep és a kultúra.hu most induló podcast-sorozatában találkozási pontokat keresünk olyan alkotók között, akik a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál valamely eseményén közösen állnak színpadra. Akadnak köztük régi jó barátok, közösen gondolkodó művészek és olyanok is, akik első alkalommal találkoznak. Ezekben a páros beszélgetésekben bepillantást engedünk a kulisszák mögé, kiderül, hogy ki miért várja a közös munkát, és kinek mi a fontos az alkotói pályája során. A beszélgetések házigazdája Seres Gerda újságíró.

Míg Fassang László orgonaművész két-három évesen édesanyja nagybőgője alatt feküdt, mert szerette annak mély, búgó hangját, Szokolay Dongó Balázs egy régi rádiót csavargatott Békésben, hogy befogja a balkáni adókat, és meghallgathassa azokat a különleges dalokat, amelyeket a szülei csak vinnyogásként aposztrofáltak. Ők második podcast-epizódunk vendégei, akik október 16-ai közös koncertjük apropóján mesélnek gyerekkorról, improvizációról, meghatározó hangszerekről és fontos színpadi pillanatokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztunnep.blog.hu/api/trackback/id/tr1716718340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

LISZT ÜNNEP NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a 2024. október 9. és 22. között a negyedik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon.

süti beállítások módosítása