Könnyű, zenei, őszi playlist!

Akik zenei téren igazi „fine diningra” vágynak, azoknak érdemes alaposan tanulmányozniuk a Liszt Ünnep jazz- és könnyűzenei menüsorát, hiszen a fesztivál igazi ínyencségeket sorakoztat fel.

liszt_unnep_bloghu_lejatszasi_lista_1200x800_konnyuzene_v2.jpg

Garantáltan ezek közé sorolható például az Akvárium Klub október 19-i koncertje, amelyen Дeva éteri muzsikájával, Saya Noé (Kőrösi Mimi) zenekarának legfrissebb számaival és a Svédországban élő I Am Soyuz, alias Bozóky Felícia Lili egészen egyedi zenei világával találkozhatunk. A jazz és az elektronikus zene rajongóinak a Müpa Zeneműpályázatának idei nyerteseit sem kell bemutatnunk: Kaltenecker Zsolt, Jónás Rezső, Oláh Dezső, Oláh Krisztián, Szabó Dániel Ferenc és Tzumo Árpád is a Budapest Music Center színpadán mutatja be nyertes alkotását.

16202.jpgDe egy valódi legendát is köszönthetünk a 17 napos programsorozat fellépői között Gilberto Gil, a brazil énekes-dalszerző személyében. A bossa nova, szamba és jazz koronázatlan királya közel nyolcvanévesen is fáradhatatlanul turnézik, hogy fiaival és unokáival megosztva a színpadot, elvarázsoljon bennünket az érzéki és lüktető tropicalismo dallamaival. Sőt, idén a Liszt Ünnep keretében valósul meg a PONT Fesztivál, a Budapest Showcase Hub és az 5. Magyar Klipszemle is, ahol az elmúlt évek legjobb videóklipjeit igazi moziélményként élvezhetjük. Ígéretes line-up, igaz? Könnyűzenei playlistünk ebből a pazar kínálatból ad egy kis ízelítőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://lisztunnep.blog.hu/api/trackback/id/tr10016685194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mutass kevesebbet

LISZT ÜNNEP NEMZETKÖZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL

Zenetörténeti jelentőségű bemutatók, legendás együttesek, kortárs produkciók idézik meg Liszt szellemiségét 2023. október 11. és 22. között a harmadik Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztiválon.

süti beállítások módosítása